Teknolojinin size ve kuruluşunuza kattığı değer nedir ve bu teknolojilere yatırım yapmanın başarısını nasıl ölçüyorsunuz? Bir kuruluşun gelecekteki teknoloji yatırımlarındaki payını değerlendirirken dijital dönüşümü (katma değerini ve enerji verimliliği vaadini) anlamak zorunludur. Ve birçok sektör için teknik kabiliyetler ve operasyonlar Covid-19 pandemisi tarafından teste tabi tutuldu. Etkisi yankı uyandırdı. Bu durum, yönetici liderler olarak her zaman nabzımızı tutmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Seçeneklerimiz neler ve doğru olanı nasıl seçeceğiz? Dağıtık kontrol sistemi (DCS) teknolojilerini etkinleştirerek ne kazanacağız?
Schneider Electric, bu sorulara objektif bir yanıt almak için kısa süre önce bağımsız araştırma şirketi Omdia’yı dijitalleşme olarak da bilinen günümüzün dijital dönüşüm ortamını incelemekle görevlendirdi.
Omdia’nın analistleri dünya çapında 250 katılımcıyla anket yaptı. BT, operasyonel ve kurumsal yöneticilerden oluşan katılımcılar, su ve atık su, enerji ve kimyasallar, rafinaj, kağıt hamuru ve kağıt, enerji üretimi dahil olmak üzere çeşitli segmentlerden oluşuyordu. Ayrıca, ankete katılanlar <1.000 ila >100.000 arasında geniş bir şirket büyüklüğü yelpazesine sahiptir.
Ankete katılanların yüzde 94’ü, dönüşümü gerçekleştirdikten iki veya üç yıl sonra faaliyetlerinin dijitalleşmeden olumlu etkileneceğini düşünmektedir. Bu liderlerin yarısından fazlası bu etkinin kayda değer olmasını bekliyor.
Pandemi sırasında, bir tür dijital dönüşüm geçiren birçok şirket, eski sistemler teste tabi tutulurken uzaktan izleme ve operasyonları başlatmayı başardı. Daha fazla veri odaklı operasyonel verimlilik anlayışıyla, bu tür erken benimseyenler pandeminin zorlu ilk iki yılında performans ölçümlerini koruyabildiler. Neyse ki anket, hazırlıksız yakalanan şirketlerin dijital dönüşümün sunduğu katma değerli çözümleri daha derinlemesine inceleyerek tesislerinin yaşam döngüsüne yatırım yaptıklarını da ortaya koydu.
Sektöre Yönelik Bir Anketten 3 Çıkarım
Covid-19 pandemisi, dijitalleşmeyi ölçeklendiren şirketlerde hızlı bir artışa neden oldu. Ankete katılanların yüzde 50’sinden fazlası dijitalleşmeyi birden fazla tesiste maliyet yönetimi faktörü olarak kullandığını belirtirken, yüzde 25’i bunu en az bir tesiste gerçekleştirdiğini ifade etti. Birçoğu dijitalleşmeye yaptıkları yatırımın birkaç yıl içinde operasyonlarını önemli ölçüde etkilemeye başlamasını bekliyor.
İlginizi Çekebilir:Dijitalleşmenin Temeli Bulut Güvenliği
Çalışma ayrıca, talep dalgalanmalarına ve tedarik zinciri kesintilerine karşı daha duyarlı bir sistem sağlarken rekabet avantajı elde etmek için tedarik zinciri genelinde dijitalleşmede bir artış olduğunu gösterdi.
Omdia araştırması, geleceğe dönük çözümler oluşturmak için çok heyecan verici bir zaman olduğunu açıkça ortaya koydu. İşte anketten kendi kuruluşunuz için dikkate almaya değer diğer üç önemli çıkarım:
- Fırsat ve Yetenek
Kuruluşlar arasında, endüstriyel işletmeleri için dijital dönüşümün gerekli olduğu konusunda güçlü bir kabul var. Ancak, geçiş sırasında kaybedilen maliyet ve fırsat nedeniyle dağıtılmış kontrol sistemi gibi teknolojilerde adım adım iyileştirmeler yapmakta tereddüt ediliyor.
Schneider Electric, kuruluşları dijital dönüşüm yolculuklarında desteklemek için tam donanımlıdır. Eğitim hizmetlerinden geçiş yol haritası oturumlarına kadar, operasyonlardaki kesintiyi azaltan ve kesinti süresini en aza indirerek en az operasyonel ve finansal etkiyle sonuçlanan çözümlerin tasarımını ve uygulamasını yönetmeye yardımcı oluyoruz.
- Departmanlar Arası Çalışmanın Kritikliği
Birçok lider, yeni dijital araçları benimseyerek kıdemli personeli tehlikeye atacaklarından endişe ediyor. Buna ek olarak, dijitalleşmenin yaygınlaştırılmasının temel işlevindeki farklı rol sorumlulukları konusunda belirsizlik ortaya çıkmaktadır.
İnsanlar bir numaralı varlığınızdır. İletişim, net bir sahiplik oluşturmanın ve çabaların hırçın bir şekilde tekrarlanmasını veya yanlış hizalanmayı önlemenin anahtarıdır. Schneider Electric, etkili üretkenlikle sonuçlanacak ortak bir iş modeli ve dijital eğitim oluşturulmasına yardımcı olur ve liderleri mevcut çekirdek ekipleriyle yeniden yapılanma değişimini yönlendirmeye teşvik eder.
- Satıcı Güveni ve Beklentileri
Endüstriyel müşteriler, birlikte çalışabilirlik gibi kontrol sistemi tedarikçilerinden neye ihtiyaç duyduklarını net bir şekilde anlıyorlar, ancak dijitalleşmeyi dağıtmak için farklı bakış açılarından geliyorlar. Bazıları geleneksel sistem yaklaşımını benimserken, bazıları adım adım değişen, geleceğe dönük çözümlere daha uyumlu bir yaklaşım benimsiyor.
Uzmanlarımız çeşitli alanlardan geliyor ve hangi temel çözümlerin gerekli olduğu konusunda sağlam bir anlayışa sahipler. Satıcıdan bağımsız çözümler dünyasına girmek büyük bir girişim gibi gelebilir, ancak biz karmaşıklıkları ortadan kaldırıyor ve eski kontrol sistemlerinizi modernize etmek için yenilikçi teknolojiler sağlıyoruz. Geleceğin DCS teknolojilerini birlikte geliştirmek için müşterilerimizle yakın iş birliği içinde çalışıyoruz.
Geleceğe Hazır Sistemler
Dijital dönüşümün gerçek potansiyeli hızla görülüyor: kuruluşların operasyonel performanslarını ve karlarını artırırken aynı zamanda enerji verimliliklerini optimize etme yeteneğine sahibiz.
Maliyet yönetimi bir yana, dijitalleşme iş stratejisi ve inovasyonu yönlendirmek için kritik önem taşıyor. Dağıtık kontrol sistemlerinin işletmelerin girişimlerini gerçekleştirmelerine nasıl yardımcı olduğunu gördük ve bu son anket, geleceğin DCS teknolojilerinin nereye gittiğinin iyi bir göstergesidir.